Recept

Kruidige chocoladefondue met fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het geheim van deze chocoladefondue? Een scheutje cola. Het klinkt misschien wat raar, maar behalve dat het een klein beetje smaak geeft, houdt cola de chocolade ook mooi vloeibaar.

Hou je niet zo van kardemom of heb je het niet in huis, dan kun je de fondue ook op smaak brengen met 1⁄2 koffielepel kaneel of een snuifje nootmuskaat.

bereiding
  1. 1

    Plet in een vijzel de kardemomzaadjes fijn.

  2. 2

    Doe de chocolade in een kom samen met de cola. Smelt de chocolade 2 minuten au bain-marie of in de microgolfoven.

  3. 3

    Roer de kardemom erdoor.

  4. 4

    Pel de banaan, schil de mango. Snij het fruit in stukken.

  5. 5

    Serveer de chocoladefondue met het fruit.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidige chocoladefondue met fruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!