Tomatenroomsoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tomatenroomsoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snipper ’m fijn. Spoel de tomaten, snij ze in stukken. Schraap de wortel en snij ’m in stukken.

  2. 2

    Fruit de ui glazig in de olijfolie. Doe er de tomaten, de wortel en de bouillon bij.

  3. 3

    Breng aan de kook, dek af en laat 20 minuten zacht koken.

  4. 4

    Mix en zeef de soep. Breng ze weer aan de kook. Roer de tomatenpuree los met wat soep. Voeg de losgeroerde tomatenpuree aan de soep toe. Roer om. Laat een paar minuten zacht koken.

  5. 5

    Kruid met peper en zout naar smaak. Werk de soep, net voor het opdienen, af met een beetje lobbig geklopte room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snipper ’m fijn. Spoel de tomaten, snij ze in stukken. Schraap de wortel en snij ’m in stukken.

  2. 2

    Fruit de ui glazig in de olijfolie. Doe er de tomaten, de wortel en de bouillon bij.

  3. 3

    Breng aan de kook, dek af en laat 20 minuten zacht koken.

  4. 4

    Mix en zeef de soep. Breng ze weer aan de kook. Roer de tomatenpuree los met wat soep. Voeg de losgeroerde tomatenpuree aan de soep toe. Roer om. Laat een paar minuten zacht koken.

  5. 5

    Kruid met peper en zout naar smaak. Werk de soep, net voor het opdienen, af met een beetje lobbig geklopte room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.