Recept

Bananencake met dulce de leche

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor zoetekauwen!

bereiding
  1. 1

    Haal het etiket van het blikje gecondenseerde melk en leg het in een pan met water – het moet volledig onderstaan. Zet het deksel op de pan en breng aan de kook. Laat 2 uur zacht sudderen en zorg ervoor dat er steeds voldoende water in de pan blijft, anders kan het blikje ontploffen. Haal de pan van het vuur en laat wat afkoelen alvorens te openen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de bakvorm in met boter en bestrooi met bloem.

  3. 3

    Zeef de bloem met het zout. Klop de boter romig. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en klop tot een luchtige witte massa. Voeg een voor een de eieren toe en wacht tot elk ei volledig opgenomen is voor je het volgende toevoegt.

  4. 4

    Plet de bananen met een vork. Zet de mixer wat minder snel en mix de geplette bananen door het beslag. Doe er de helft van de bloem bij, vervolgens de yoghurt en ten slotte de rest van de bloem. Er mogen nog wat klontertjes in het beslag zitten.

  5. 5

    Doe het beslag in de vorm en strijk glad. Bak 65 tot 75 minuten in de voorverwarmde oven. Check of de cake gaar is. Bruint hij te snel, leg er dan een vel aluminiumfolie over.

  6. 6

    Ontvorm de cake op een rooster en laat afkoelen. Giet er de warme melkkaramel of dulce de leche over, bestrooi met chocoladeschilfers en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bananencake met dulce de leche

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!