Upside-down cake van banaan
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Upside-down cake van banaan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze bananencake bak je ondersteboven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een vierkante bakvorm in en bestuif met bloem. Halveer de bananen. Leg ze in de vorm met de snijkant naar onderen.

  2. 2

    Smelt de boter met de suiker en de kaneel tot een homogene karamelsaus. Roer er geleidelijk de rum door. Flambeer de saus en schud tot de vlammen doven. Haal van het vuur. Schenk over de bananen.

  3. 3

    Smelt de boter. Meng de bloem met het bakpoeder, suiker en zout. Klop de eidooiers 4 à 5 minuten. Voeg er geleidelijk het appelsap en de vanille-essence aan toe en daarna voorzichtig - terwijl je blijft mixen - de gesmolten boter. Meng er beetje bij beetje de bloemmengeling door. Klop in een aparte kom de eiwitten stijf, tot pieken. Spatel het eiwit door het beslag.

  4. 4

    Verdeel het beslag over de bananen en bak de cake 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm alvorens de cake om te draaien op een serveerschotel. Laat nog 10 minuten rusten vooraleer je de cake aansnijdt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een vierkante bakvorm in en bestuif met bloem. Halveer de bananen. Leg ze in de vorm met de snijkant naar onderen.

  2. 2

    Smelt de boter met de suiker en de kaneel tot een homogene karamelsaus. Roer er geleidelijk de rum door. Flambeer de saus en schud tot de vlammen doven. Haal van het vuur. Schenk over de bananen.

  3. 3

    Smelt de boter. Meng de bloem met het bakpoeder, suiker en zout. Klop de eidooiers 4 à 5 minuten. Voeg er geleidelijk het appelsap en de vanille-essence aan toe en daarna voorzichtig - terwijl je blijft mixen - de gesmolten boter. Meng er beetje bij beetje de bloemmengeling door. Klop in een aparte kom de eiwitten stijf, tot pieken. Spatel het eiwit door het beslag.

  4. 4

    Verdeel het beslag over de bananen en bak de cake 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm alvorens de cake om te draaien op een serveerschotel. Laat nog 10 minuten rusten vooraleer je de cake aansnijdt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.