Recept

Gazpacho met komkommersorbet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de sorbet. Halveer de komkommer, haal er met een lepeltje de zaadjes uit. Snij het vruchtvlees (mét schil) in fijne blokjes. Weeg 450 g komkommer af. Doe de suiker in een pannetje met 60 ml water, breng aan de kook en laat de suiker volledig oplossen. Laat de siroop afkoelen. Snipper de munt. Mix de komkommer met de siroop en de munt fijn en draai in een ijsmachine tot sorbet. Bewaar in de diepvriezer tot gebruik (max. 1 week).

  2. 2

    Maak de gazpacho. Snij de korsten van het brood. Week het broodkruim in water. Pel en snipper de ui en de knoflook. Pel en ontpit de tomaten. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes, snij hem grof. Maak de paprika’s schoon en snij ze grof.

  3. 3

    Knijp het brood uit en doe het in de blender, samen met de tomaten, komkommer, paprika, ui, knoflook, 1 el sherryazijn en de olijfolie. Mix fijn. Schenk er 250 ml koud water bij (ongeveer) en mix tot een gladde soep. Breng op smaak met cayennepeper en zout. Zet de soep minstens 30 minuten in de koelkast.

  4. 4

    Verdeel de gazpacho over gekoelde glaasjes, maal er wat peper over en werk af met een bolletje komkommersorbet en een blaadje munt. Geef er eventueel nog blokjes paprika en bladerdeegstengels bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gazpacho met komkommersorbet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!