Zoetzure saus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zoetzure saus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de ananasblokjes uitlekken. Bewaar het sap.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Snij de paprika’s in blokjes. Hak het pepertje fijn. Stoof de ui glazig in een (wok)pan met arachideolie. Voeg de paprikablokjes en de chilipeper toe. Roerbak 3 à 5 minuten mee. Bestrooi met de suiker en laat lichtjes karamelliseren.

  3. 3

    Blus met de wijnazijn en laat de vloeistof inkoken tot 1/3 van het volume. Voeg dan de bouillon en het ananassap toe. Laat opnieuw inkoken tot de saus stroperig wordt, bind eventueel bij met wat maïszetmeel. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Roer de blokjes ananas door de saus en laat nog even doorwarmen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de ananasblokjes uitlekken. Bewaar het sap.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Snij de paprika’s in blokjes. Hak het pepertje fijn. Stoof de ui glazig in een (wok)pan met arachideolie. Voeg de paprikablokjes en de chilipeper toe. Roerbak 3 à 5 minuten mee. Bestrooi met de suiker en laat lichtjes karamelliseren.

  3. 3

    Blus met de wijnazijn en laat de vloeistof inkoken tot 1/3 van het volume. Voeg dan de bouillon en het ananassap toe. Laat opnieuw inkoken tot de saus stroperig wordt, bind eventueel bij met wat maïszetmeel. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Roer de blokjes ananas door de saus en laat nog even doorwarmen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.