Recept

Eendenborst met gremolata van sinaasappel, rodekool en gebakken aardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker in een nieuw jasje.

bereiding
  1. 1

    Kerf met een scherp mes een ruitenpatroon in het vel van de eend. Spoel de sinaasappels grondig. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Spoel en snipper de lente-ui. Pel en pers de knoflook. Meng in een afsluitbaar zakje de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de lente-ui, ¾ van de knoflook, de sojasaus, de rijstazijn en de mirin. Doe de filets in de zak, sluit af en laat 4 uur marineren in de koelkast.

  2. 2

    Maak de gremolata. Rasp de schil van de resterende sinaasappel en meng met de rest van de knoflook en de gehakte koriander. Hussel goed door elkaar.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat een ovenvaste pan goed warm worden. Haal de eendenfilets uit de zak, dep droog en bak enkele minuten op de velkant in de pan. Draai ze om en zet ze 20 minuten in de oven. Laat 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken van 4 cm. Kook 2 minuten voor. Giet af en laat uitlekken. Bestuif ze met wat bloem. Verhit het eendenvet met de zonnebloemolie in een pan en bak de aardappelen goudbruin en krokant.

  5. 5

    Maak ten slotte het slaatje. Snij de rodekool in fijne reepjes, de komkommer in dunne plakken en de lente-ui in ringen. Doe ze met de munt en koriander in een kom en hussel goed door elkaar. Maak aan met het limoensap, de sojasaus, honing, mirin en olijfolie. Serveer de eendenfilets met de gremolata, de gebakken aardappelen en het oosterse slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenborst met gremolata van sinaasappel, rodekool en gebakken aardappelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!