Recept

Eend met sinaasappel en aardappelgratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eend met franse allure

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Rasp de schil van 2 sinaasappels. Schil 3 sinaasappels tot op het vruchvlees en snij de partjes los tussen de vliesjes. Vang het sap op. Pers de rest van de sinaasappels. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. 

  2. 2

    Kruid de eend aan de binnen-en buitenkant met peper en zout. Vul op met 2 takjes tijm in en leg in een braadslee. Zet 1,5 uur in de oven. Bedruip geregeld met gevolgeltebouillon. Kwast ze na een uur baktijd in met honing.

  3. 3

    Wrijf een ovenschaal in met knoflook en vet ze in met boter. Schik de aardappelen  in de ovenschaal en kruid met peper en zout. 

  4. 4

    Roer de eieren los met de melk en de room. Giet het mengsel over de aardappelen. Bestrooi met gemalen kaas en bak de gratin 30 minuten mee in de oven.

  5. 5

    Laat de eend rusten in de uitgeschakelde oven. Vang het braadvocht op en laat kort inkoken. Voeg het sinaasappelsap en de rode peper toe.

  6. 6

    Rits de blaadjes van 2 takjes tijm en doe ze bij de saus. Breng op smaak met sinaasappellikeur en zout. Voeg de partjes sinaasappel en de geraspte schil toe en warm op in de saus.

  7. 7

    Blancheer de peultjes 2 minuten in kokend water . Laat uitlekken. Verdeel de eend met de saus over warme borden. Werk af met peultjes en de rest van de tijm. Serveer met de gratin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eend met sinaasappel en aardappelgratin

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!