Recept

Charlotte met chocolade en sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Boen 2 sinaasappelen schoon met heet water en rasp de schil.

  2. 2

    Schil alle sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij dan de partjes tussen de vliesjes uit en vang het uitlopend sap op. Meng de geraspte schil, het sap en de likeur met de plattekaas.

  3. 3

    Klop de eiwitten stijf. Doe er de suiker bij en klop nogmaals op, tot de eiwitsneeuw mooi glanst. Klop de room stijf.

  4. 4

    Week de gelatineblaadjes in koud water. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Knijp de gelatine uit en doe bij de gesmolten chocolade. Roer tot ze volledig opgelost zijn. Laat even afkoelen.

  5. 5

    Meng met het kaasmengsel. Spatel er eerst de eiwitsneeuw en vervolgens de slagroom luchtig door. Schep er de helft van de sinaasappelpartjes door.

  6. 6

    Leg een groot vel vershoudfolie in de vorm. Zet koekjes rechtop tegen de wand van de vorm, druk ze goed tegen elkaar aan. Leg de rest van de koekjes op de bodem. Schep er de chocoladecrème in. Zet minstens 4 uur in de koelkast. Ontvorm en werk af met de rest van de sinaasappelpartjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Charlotte met chocolade en sinaasappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!