Geurige garnalenfond
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Geurige garnalenfond

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Bak de garnaalpantsers in olijfolie tot ze roze kleuren. Snij de wortelen, stengels bleekselder en de sjalotten grof. Doe ze in de pan en schep om.

  2. 2

    Voeg de tomatenpuree toe en roerbak kort. Blus met de cognac en de witte wijn. Voeg het kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier), de peperkorrels en zeezout toe. Overgiet met water tot alles onderstaat.

  3. 3

    Breng aan de kook en schuim af. Laat op zacht vuur 45 minuten pruttelen. Giet de bouillon door een fijne zeef. Breng op smaak met cayennepeper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Bak de garnaalpantsers in olijfolie tot ze roze kleuren. Snij de wortelen, stengels bleekselder en de sjalotten grof. Doe ze in de pan en schep om.

  2. 2

    Voeg de tomatenpuree toe en roerbak kort. Blus met de cognac en de witte wijn. Voeg het kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier), de peperkorrels en zeezout toe. Overgiet met water tot alles onderstaat.

  3. 3

    Breng aan de kook en schuim af. Laat op zacht vuur 45 minuten pruttelen. Giet de bouillon door een fijne zeef. Breng op smaak met cayennepeper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.