Wortelvelouté met mascarpone
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wortelvelouté met mascarpone

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de wortelen schoon en snij in stukken. Pel en snipper de sjalotten. Schil en rasp de gember.

  2. 2

    Fruit eerst de sjalot en gember in olie, voeg de wortelen toe en strooi er de kurkuma over. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat nog 20 minuten pruttelen.

  3. 3

    Mix en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Zeef de soep en verdeel over glaasjes.

  4. 4

    Doe een lepel mascarpone in een hapjeslepel en werk af met de viooltjes en het basilicum. Laat de lepel in de soep glijden als je de glaasjes serveert.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de wortelen schoon en snij in stukken. Pel en snipper de sjalotten. Schil en rasp de gember.

  2. 2

    Fruit eerst de sjalot en gember in olie, voeg de wortelen toe en strooi er de kurkuma over. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat nog 20 minuten pruttelen.

  3. 3

    Mix en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Zeef de soep en verdeel over glaasjes.

  4. 4

    Doe een lepel mascarpone in een hapjeslepel en werk af met de viooltjes en het basilicum. Laat de lepel in de soep glijden als je de glaasjes serveert.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.