Recept

Beignets van geitenkaas met paprikadip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm voor de paprikasaus de ovengrill voor. Rooster de paprika’s onder de hete grill tot ze zwart blakeren, keer ze geregeld om. Haal ze uit de oven, doe ze in een plastic zak en laat 5 tot 10 minuten rusten. Verwijder de velletjes. Snij de paprika’s in stukken, verwijder zaadjes en zaadlijsten.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit wat boter in een steelpan en fruit de ui met de knoflook en de takjes tijm 5 minuten op zacht vuur. Voeg de paprika toe en stoof kort mee. Schenk er de bouillon bij en laat 5 tot 10 minuten sudderen. Laat lichtjes afkoelen, haal de takjes tijm eruit en mix goed glad. Breng op smaak met balsamicoazijn, cayennepeper en zout. Laat afkoelen.

  3. 3

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar. Giet af en laat uitdampen. Pureer de aardappelen met de room. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Pel en snipper de knoflook. Verkruimel de geitenkaas. Meng het ei en de eidooier door de aardappelpuree, roer glad. Roer de bloem, geitenkaas, peterselie, knoflook, het paprikapoeder, de cayennepeper en peterselie erdoor.

  5. 5

    Verwarm de frituurpan voor tot 180°C. Schep met behulp van twee koffielepels quenelles van het beslag in de hete olie en frituur de beignets in porties goudgeel. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de geitenkaasbeignets met de paprikasaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Beignets van geitenkaas met paprikadip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!