Kip met sinaasappelsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kip met sinaasappelsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk gemarineerde kip

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Spoel de kippenbouten, dep ze goed droog. Leg ze in een ovenschaal.

  3. 3

    Pers voor de marinade de sinaasappels en pel de knoflookteentjes. Vermeng het sinaasappelsap met 2 el olijfolie, de mosterd, de knoflook, peper en zout. Giet het mengsel over de kip. Laat 20 minuten marineren.

  4. 4

    Bak de kippenbouten 30 tot 35 minuten in het midden van de oven. Keer ze een paar keer om en bedruip ze telkens met de marinade.

  5. 5

    Kook de geschilde aardappelen goed gaar in gezouten water. Giet ze af, laat ze opdrogen op een zacht vuur.

  6. 6

    Pureer ze met de pureerstamper, met 2 el olijfolie, flink wat peper uit de molen en de Provençaalse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Spoel de kippenbouten, dep ze goed droog. Leg ze in een ovenschaal.

  3. 3

    Pers voor de marinade de sinaasappels en pel de knoflookteentjes. Vermeng het sinaasappelsap met 2 el olijfolie, de mosterd, de knoflook, peper en zout. Giet het mengsel over de kip. Laat 20 minuten marineren.

  4. 4

    Bak de kippenbouten 30 tot 35 minuten in het midden van de oven. Keer ze een paar keer om en bedruip ze telkens met de marinade.

  5. 5

    Kook de geschilde aardappelen goed gaar in gezouten water. Giet ze af, laat ze opdrogen op een zacht vuur.

  6. 6

    Pureer ze met de pureerstamper, met 2 el olijfolie, flink wat peper uit de molen en de Provençaalse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.