Recept

Zeebrasem met sinaasappelsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Frisse vis

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de sjalotten, knoflook en tomaten in een ovenschaal. Schenk er de wijn bij.

  2. 2

    Boen de sinaasappelen schoon. Rasp de schil van ¼ sinaasappel en vermeng met 1 el olijfolie. Snij het vel van de zeebrasem kruisvormig in. Bestrijk aan de binnen- en buitenkant met de sinaasolie. Stop het kruidentuiltje in de vis en leg hem op de groenten. Zet 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Schil de sinaasappelen en snij de partjes los. Snij de schil van een halve sinaasappel in fijne reepjes.

  4. 4

    Neem de vis uit de schaal en hou hem warm vooraan in de oven. Zeef het vocht.

  5. 5

    Smelt de boter in een pan en doe er de sinaasappelreepjes bij. Bestrooi met de suiker en laat karamelliseren. Blus met het stoofvocht en doe er het sinaasappelsap bij. Laat 1 minuut inkoken. Verwarm de partjes sinaasappel in de saus.

  6. 6

    Lepel de saus over de vis en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeebrasem met sinaasappelsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!