Recept

Zeebrasem met sinaasappelsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Frisse vis

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de sjalotten, knoflook en tomaten in een ovenschaal. Schenk er de wijn bij.

  2. 2

    Boen de sinaasappelen schoon. Rasp de schil van ¼ sinaasappel en vermeng met 1 el olijfolie. Snij het vel van de zeebrasem kruisvormig in. Bestrijk aan de binnen- en buitenkant met de sinaasolie. Stop het kruidentuiltje in de vis en leg hem op de groenten. Zet 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Schil de sinaasappelen en snij de partjes los. Snij de schil van een halve sinaasappel in fijne reepjes.

  4. 4

    Neem de vis uit de schaal en hou hem warm vooraan in de oven. Zeef het vocht.

  5. 5

    Smelt de boter in een pan en doe er de sinaasappelreepjes bij. Bestrooi met de suiker en laat karamelliseren. Blus met het stoofvocht en doe er het sinaasappelsap bij. Laat 1 minuut inkoken. Verwarm de partjes sinaasappel in de saus.

  6. 6

    Lepel de saus over de vis en serveer.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeebrasem met sinaasappelsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!