Recept

Cappucino met rivierkreeftjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een voorgerecht met een vleugje luxe

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de champignons. Snipper de ui. Snipper het preiwit. Snij de aardappel in blokjes.

  2. 2

    Stoof ui en prei aan in een nootje boter. Doe er de champignons bij. Laat stoven tot het vocht verdampt is. Voeg er de aardappel en de bouillon aan toe. Laat, afgedekt, 15 minuten zacht koken. Doe er de room bij. Laat nog een paar minuten zacht koken in de open pan. Mix en zeef de soep. Breng ze op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Stoom de rivierkreeftjes 1 minuut boven een bodempje water. Pel ze en hou ze warm.

  4. 4

    Breng de soep weer tot tegen de kook aan. Mix ze 2 minuten op hoge snelheid (tot de soep lichtjes schuimt) voor het ‘cappuccino-effect’.

  5. 5

    Schep de soep in middelgrote kopjes of in kleine soepkommetjes. Werk af met de rivierkreeftjes en wat gehakte bladpeterselie. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cappucino met rivierkreeftjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!