Tarte tatin van peren, tijm & walnoten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tarte tatin van peren, tijm & walnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng de boter, de bloem en het zout in de keukenmachine tot een kruimelig mengsel. Voeg het boerenwormkruid toe en mix opnieuw enkele seconden. Eindig met het ei en mix kort tot je een homogene deegbal hebt. Wikkel die in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. 2

    Giet de suiker in een steelpan en verhit tot hij vloeibaar is. Voeg de boter en de balsamicoazijn toe en roer goed. Laat een minuutjes pruttelen en zet apart.

  3. 3

    Schil de peren en halveer ze in de lengte. Verwijder de klokhuizen. Giet de balsamicosiroop in een taartvorm van 20 cm doorsnede. Voeg de gehakte walnoten en de tijm toe. Leg de peren in de siroop met de bolle kant naar beneden. Rol het deeg uit en leg het over de peren. Stop de overhangende randen naar binnen. Zet 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Laat even rusten en leg dan een grote schaal over de taartvorm. Draai voorzichtig om met behulp van twee keukenwanten. Serveer met de rijpe brie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de boter, de bloem en het zout in de keukenmachine tot een kruimelig mengsel. Voeg het boerenwormkruid toe en mix opnieuw enkele seconden. Eindig met het ei en mix kort tot je een homogene deegbal hebt. Wikkel die in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. 2

    Giet de suiker in een steelpan en verhit tot hij vloeibaar is. Voeg de boter en de balsamicoazijn toe en roer goed. Laat een minuutjes pruttelen en zet apart.

  3. 3

    Schil de peren en halveer ze in de lengte. Verwijder de klokhuizen. Giet de balsamicosiroop in een taartvorm van 20 cm doorsnede. Voeg de gehakte walnoten en de tijm toe. Leg de peren in de siroop met de bolle kant naar beneden. Rol het deeg uit en leg het over de peren. Stop de overhangende randen naar binnen. Zet 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Laat even rusten en leg dan een grote schaal over de taartvorm. Draai voorzichtig om met behulp van twee keukenwanten. Serveer met de rijpe brie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.