Recept

Couscousparmentier met eend en peren in rode wijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Breng de rode wijn in een grote pan aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de laurier, kaneelstokjes, citroenzeste, het kruidnagelpoeder en de Cointreau toe en laat zachtjes 5 minuten koken. Voeg de peertjes en de suiker toe. Zet een deksel schuin op de pan en laat de peertjes op een laag vuur 1 uur zacht koken. Haal de peertjes uit de pan. Neem de kruiden uit de siroop en laat inkoken tot een stroperige saus.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pluk het vlees van de eendenbouten. Verwarm het gestolde vet van de bouten in een pan. Voeg de knoflook, ui en tijm toe en laat even fruiten. Doe er dan het eendenvlees bij en het vocht van de peren of de witte wijn. Zet het vuur af.

  3. 3

    Verwarm de bouillon tot het kookpunt en giet die op de couscous. Laat enkele minuten wellen en maak dan de korrels los met een vork. Schep de gekonfijte citroenschil erdoor.

  4. 4

    Schep de eend in een stoofpan en verdeel er wat eendenvet of boter over. Doe de couscous in een andere ovenschaal. Laat same met het vlees nog 15 à 20 min. doorwarmen in de oven. Serveer met de peertjes en de saus.

  5. 5

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Couscousparmentier met eend en peren in rode wijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!