Recept

Frisse taboulé met gegrilde groenten en kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zomers fris gerechtje.

bereiding
  1. 1

    Doe de couscous in een grote kom. Giet er heet gezouten water op tot 1 cm boven de couscous, laat 10 minuten wellen. Maak met een vork de couscous los. Laat even afkoelen.

  2. 2

    Snij de komkommer, tomaten en paprika in kleine blokjes. Meng door de couscous, samen met de rozijnen, de rode ui en de gehakte kruiden. Voeg 3 el olijfolie en azijn toe en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Wrijf de kippenboutjes in met cayennepeper, peper en zout, wentel ze in olijfolie en gril ze op de barbecue of grilplaat. Snij de aubergine, courgette en paprika’s in grove stukken. Borstel de groenten in met olijfolie en gril ze op de barbecue.

  4. 4

    Doe de tabouleh in een serveerschaal. Leg er de gegrilde groenten en kippenboutjes bovenop. Strooi er voor het serveren wat verse oregano over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frisse taboulé met gegrilde groenten en kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!