Boterkoekjes

Zo maak je ‘t

    Voorbereiding

  1. Roer de boter met de suiker tot een glad mengsel. Voeg het ei en de zelfrijzende bloem toe. Meng en kneed tot een deegbal. Wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 180° C.

  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met verschillende vormpjes koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Roer de eierdooier los met een koffielepel water

  4. Strijk met een borsteltje de bovenkant van de koekjes in met het ei. Bak de koekjes gedurende 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.

Variëren kun je leren...

Kidsfavoriet
  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Iets moeilijker

Whoopies met chocoladecrème

Slank
  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Chocoladewafels met stevia

Trage/Snelle variant
  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Kokosrotsjes

Rock & Roll
  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Bokkenpootjes van Wim Ballieu

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Bessentaartjes

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Sorbet van aardbeien

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Cacaotruffels met rode-bessengelei