Boterkoekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Boterkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze boterkoekjes zijn een lekker en makkelijk dessert voor Kerstmis of Nieuwjaar!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Roer de boter met de suiker tot een glad mengsel. Voeg het ei en de zelfrijzende bloem toe. Meng en kneed tot een deegbal. Wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180° C.

  3. 3

    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met verschillende vormpjes koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Roer de eierdooier los met een koffielepel water

  4. 4

    Strijk met een borsteltje de bovenkant van de koekjes in met het ei. Bak de koekjes gedurende 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Roer de boter met de suiker tot een glad mengsel. Voeg het ei en de zelfrijzende bloem toe. Meng en kneed tot een deegbal. Wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180° C.

  3. 3

    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met verschillende vormpjes koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Roer de eierdooier los met een koffielepel water

  4. 4

    Strijk met een borsteltje de bovenkant van de koekjes in met het ei. Bak de koekjes gedurende 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.