Recept

Boterkoekjes in winteroutfit

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Pak uit met de nieuwste wintermode... Beschilder de truitjes met verschillende kleuren glazuur en werk ze af met streepjes, bolletjes en andere grafische patronen.

Tip! Door met een satéprikker door de vloeibare icing te gaan, creëer je makkelijk ‘vlammende’ of ‘vloeiende’ effecten.

Ben je niet goed in koekjes versieren met glazuur? Streepjes trekken en dotjes tekenen kan iedereen. Icingpoeder, gouden voedingskleurstof en suikerdecoratie vind je in zaken waar bakproducten verkocht worden.

bereiding
 1. 1

  Roer de boter romig met de suiker. Voeg er het ei en de bloem aan toe. Meng alles en kneed het deeg tot een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met verschillende vormpjes koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.

 3. 3

  Roer de eidooier los met 1 koffielepel water. Bestrijk er de koekjes mee. Bak ze 12 tot 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

 4. 4

  Beschilder de truitjes met verschillende kleuren glazuur en werk ze af met streepjes, bolletjes en andere grafische patronen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boterkoekjes in winteroutfit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!