Recept

Gratin met abrikozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel dessert met veel mogelijke varianten

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel, halveer en ontpit de abrikozen. Besprenkel ze met de abrikozenlikeur. Bestrooi ze met poedersuiker en zet opzij.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200° C.

  3. 3

    Scheid de eieren. Klop de eidooiers met de vanillesuiker en de poedersuiker tot een glad, wit mengsel. Klop de room stijf met wat poedersuiker. Klop de eiwitten stijf. Spatel de room door het dooiermengsel. Roer een schepje stijf eiwit door het mengsel. Spatel daarna al het eiwit voorzichtig door het mengsel.

  4. 4

    Verdeel de abrikozen over 4 ovenvaste, ondiepe kommetjes. Verdeel er het eimengsel over. Bestrooi met de amandelschilfers. Zet de kommetjes 10 minuten in een op 200° C voorverwarmde over tot het mengsel goudbruin kleurt.

  5. 5

    Werk af met poedersuiker. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gratin met abrikozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!