Recept

Selder-wortel-gehaktballetjes met puree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Leuk om samen met de kids te maken!

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Schil de wortelen en snij in fijne stukjes. Spoel de selder en snij ook in fijne stukjes. Stoof de groenten even aan in 1 eetlepel boter. Meng het gehakt met de gestoofde groenten, het ei en het paneermeel, breng op smaak met peper en zout en kneed goed. Vorm er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.

  2. 2

    Kook intussen de aardappelen gaar in gezouten water, pureer en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de boter en de melk toe en roer tot een smeuïge puree.

  3. 3

    Bak de balletjes goudbruin in 1 eetlepel boter, zet het vuur zachter en laat ze onder deksel nog even verder garen, voeg intussen de gesnipperde sjalot, het verkruimeld runderbouillon-blokje en 300 ml water toe. Haal de balletjes uit de pan. Bind de saus met de bloem en 1 eetlepel boter. Leg de balletjes terug in de saus.

  4. 4

    Verdeel de puree over borden, maak een kuiltje in de puree. Leg de balletjes op het bord met lekker veel saus in het pureeputje. Serveer met waterkers die je eerst even spoelt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Selder-wortel-gehaktballetjes met puree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!