Lamskroon met sperzieboontjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamskroon met sperzieboontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lamsvlees hoeft niet altijd zuiders te smaken, groenten van bij ons doen het er even goed bij

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook fijn. Haal de boontjes af.

  2. 2

    Vermeng de honing met de mosterd, de knoflook en de boter of de olie. Kruid de lamskroontjes met peper en zout. Bestrijk ze met het mosterdmengseltje.

  3. 3

    Zet 20 minuten in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als het vlees te snel zou kleuren.

  4. 4

    Blancheer de sperzieboontjes 5 minuten in gezouten water met een takje bonenkruid. Laat ze schrikken in ijswater en uitlekken in een vergiet.

  5. 5

    Laat de lamskroon 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je de ribbetjes van elkaar lossnijdt.

  6. 6

    Fruit de sjalotsnippers glazig in de boter. Doe er de sperzieboon tjes bij en laat ze kort meebakken. Kruid ze met peper en zout.

  7. 7

    Serveer op voorverwarmde borden. Lamsvlees moet echt héél warm opgediend worden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook fijn. Haal de boontjes af.

  2. 2

    Vermeng de honing met de mosterd, de knoflook en de boter of de olie. Kruid de lamskroontjes met peper en zout. Bestrijk ze met het mosterdmengseltje.

  3. 3

    Zet 20 minuten in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als het vlees te snel zou kleuren.

  4. 4

    Blancheer de sperzieboontjes 5 minuten in gezouten water met een takje bonenkruid. Laat ze schrikken in ijswater en uitlekken in een vergiet.

  5. 5

    Laat de lamskroon 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je de ribbetjes van elkaar lossnijdt.

  6. 6

    Fruit de sjalotsnippers glazig in de boter. Doe er de sperzieboon tjes bij en laat ze kort meebakken. Kruid ze met peper en zout.

  7. 7

    Serveer op voorverwarmde borden. Lamsvlees moet echt héél warm opgediend worden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.