Recept

Lamskroontje met lentegroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook vooraf de aardappelen en maak de zeezoutmix. 

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de teentjes knoflook uit de bol. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Stamp het zeezout en de peperbolletjes fijn, en strooi ze over de lamskroontjes. 

  3. 3

    Verhit de olijfolie op hoog vuur in een overnschaal. Bak de lamskronen in een 8-tal minuten aan beide kanten bruin. Leg de teentjes knoflook ongepeld rond de lamskronen. Kwast het vlees in met de honing. Bestrooi met de rozemarijn. Zet in de oven en laat 35 min. bakken. 

  4. 4

    Borstel de aardappelen schoon, kook ze gaar in een 15-tal minuten en giet af. Maak intussen de boontjes schoon, verwijder de uiteinden en kook ze gaar in een 7-tal minuten. Blancheer de peultjes 2 minuten. Giet de groenten af en schep ze, met de boter, bij de aardappelen. Schud zachtjes op. Laat nog even warmen. Kruid met peper en zout en bestrooi met peterselie. 

  5. 5

    Haal de schaal uit de oven. Overgiet het lamsvlees met het braadvocht en dek af met aluminiumfolie. Laat het vlees een 10-tal minuten rusten alvorens het aan te snijden. Serveer met de boontjes, peultjes en aardappelen. Garneer met enkele takjes tijm. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskroontje met lentegroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!