Recept

Lamskroon met lentegroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker lentegerecht

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de teentjes knoflook uit de bol. Snipper de rozemarijnnaaldjes fijn.Stamp het zeezout en de peperbollen fijn en strooi ze over de lamskroon.

  2. 2

    Verhit de olijfolie op hoog vuur in een ovenschaal. Braad de lamskronen in een achttal minuten aan beide kanten bruin. Strooi de teentjes knoflook ongepeld rond de lamskronen. Kwast het vlees in met de honing. Bestrooi met de rozemarijn. Zet het vlees 35 minuten in de over.

  3. 3

    Borstel de aardappelen schoon, kook ze gaar in zo'n 15 minuten en giet af. Maak intussen de boontjes schoon, verwijder de uiteinden en kook ze gaar. Blancheer de peultjes 2 minuten. Giet de groenten af en schep ze, met de boter, bij de aardappelen. Schud zachtjes op. Kruid met peper en zout, en bestrooi met de peterselie.

  4. 4

    Haal de schaal uit de oven. Overgiet de lamskronen met het braadvocht en dek de schotel af met aluminiumfolie. Lat het lam zo'n 10 minuten rusten voor je het snijdt. Serveer met de boontjes, peultjes en aardappelen en garneer met enkele takjes tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskroon met lentegroenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!