• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Geflambeerde ananasspiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verwen je gasten met dit heerlijke fruithapje

bereiding
  1. 1

    Snij de schil van de ananas af en snij de vrucht overlangs in vieren. Verwijder de harde kern. Snij ze verder in staafjes en prik ze op stokjes.

  2. 2

    Laat de boter smelten met de suiker en het citroensap. Roer er een snuifje kaneel en kruidnagelpoeder door.

  3. 3

    Bestrijk de ananasspiesjes met het mengsel en gril ze rondom goudbruin. Verwarm ondertussen de rum even.

  4. 4

    Schik de spiesjes in een vuurvaste schaal en overgiet ze met de warme rum. Flambeer en serveer meteen. Lekker met een bolletje ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de schil van de ananas af en snij de vrucht overlangs in vieren. Verwijder de harde kern. Snij ze verder in staafjes en prik ze op stokjes.

  2. 2

    Laat de boter smelten met de suiker en het citroensap. Roer er een snuifje kaneel en kruidnagelpoeder door.

  3. 3

    Bestrijk de ananasspiesjes met het mengsel en gril ze rondom goudbruin. Verwarm ondertussen de rum even.

  4. 4

    Schik de spiesjes in een vuurvaste schaal en overgiet ze met de warme rum. Flambeer en serveer meteen. Lekker met een bolletje ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.