Flensjes met sinaascrème
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Flensjes met sinaascrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittig geflambeerd

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Smelt de boter.

    Klop de bloem met het ei, de melk, de gesmolten boter en een snuifje zout tot een glad beslag. Laat 10 minuten rusten.

    Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snij ze in mooie partjes en vang het sap op. Pers de rest van het sap uit.

  2. 2

    Roer de mascarpone los met het sinaasappelsap en 2 el suiker. Klop de slagroom stijf en meng hem door de mascarpone.

  3. 3

    Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak flensjes van het beslag. Vul ze met mascarpone en sinaasappelpartjes. Plooi de flensjes dicht en schik ze op een bord. Bestrooi met suiker en schenk er een scheutje rum over. Flambeer de flensjes, eventueel aan tafel. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Smelt de boter.

    Klop de bloem met het ei, de melk, de gesmolten boter en een snuifje zout tot een glad beslag. Laat 10 minuten rusten.

    Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snij ze in mooie partjes en vang het sap op. Pers de rest van het sap uit.

  2. 2

    Roer de mascarpone los met het sinaasappelsap en 2 el suiker. Klop de slagroom stijf en meng hem door de mascarpone.

  3. 3

    Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak flensjes van het beslag. Vul ze met mascarpone en sinaasappelpartjes. Plooi de flensjes dicht en schik ze op een bord. Bestrooi met suiker en schenk er een scheutje rum over. Flambeer de flensjes, eventueel aan tafel. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.