Recept

Schorseneren in melksaus

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

'De asperges van de armen' werden ze vroeger genoemd. Want even lekker én veel minder duur: ze groeiden in elke moestuin

bereiding

  Voorbereiding

 1. 1

  Snij de uiteinden van de schorseneren weg en borstel ze goed schoon onder de waterkraan. Schil ze met een dunschiller en snij ze in stukken van ongeveer 5 cm. Leg ze vervolgens meteen in water met een flinke scheut azijn.

 2. 2

  Breng in een diepe kookpan een halve liter water aan de kook met een halve liter melk. Doe er de schorseneren bij. Laat 30 minuten zachtjes koken onder deksel. Giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.

 3. 3

  Breek de bloem in een half kopje water. Breng de rest van de melk aan de kook. Schenk er het bloempapje bij en roer glad. Laat 2 minuten zacht doorkoken, blijf intussen omroeren. Zet van het vuur. Voeg het losgeklopte ei bij de saus. Roer glad. Breng de saus op smaak met een flinke snuif nootmuskaat, peper en zout.

 4. 4

  Doe de schorseneren bij de melksaus. Laat nog heel even goed doorwarmen maar niet meer koken, want dan stolt het ei en zitten er vlokjes in de saus.  Strooi er de peterselie bij. Serveer goed heet. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schorseneren in melksaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!