Schorseneren in een sesamjasje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Schorseneren in een sesamjasje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk voorgerecht

bereiding
  1. 1

    Spoel en schil de schorseneren. Kook ze ongeveer 7 minuten in gezouten water met het citroensap. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en dep droog.

  2. 2

    Meng in een bord het paneermeel met de sesamzaadjes, kruid met peper en zout. Wentel de schorseneren achtereenvolgens in de bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel.

  3. 3

    Verhit de frituurolie tot 180°C. Frituur de schorseneren in porties in 5 tot 7 minuten goudgeel. Laat uitlekken op keukenpapier en hou ze warm.

  4. 4

    Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette, kruid met peper en zout. Maak er de veldsla en de kiemgroenten mee aan.

  5. 5

    Schik de salade en de schorseneren op de borden. Geef de chilisaus er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel en schil de schorseneren. Kook ze ongeveer 7 minuten in gezouten water met het citroensap. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en dep droog.

  2. 2

    Meng in een bord het paneermeel met de sesamzaadjes, kruid met peper en zout. Wentel de schorseneren achtereenvolgens in de bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel.

  3. 3

    Verhit de frituurolie tot 180°C. Frituur de schorseneren in porties in 5 tot 7 minuten goudgeel. Laat uitlekken op keukenpapier en hou ze warm.

  4. 4

    Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette, kruid met peper en zout. Maak er de veldsla en de kiemgroenten mee aan.

  5. 5

    Schik de salade en de schorseneren op de borden. Geef de chilisaus er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.