Vissoep met langoustines
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vissoep met langoustines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zeer smaakvolle maaltijdsoep

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij alle groenten, behalve de paprika, in stukjes. Snipper het venkelgroen. 

  2. 2

    Verhit de olijfolie, bak er de garnalen en garnaalkoppen in en blus met de cognac. Voeg er de tomatenpuree toe. Laat de kleingesneden groenten kort mee aanstoven in het mengsel. 

  3. 3

    Voeg ook de witte wijn, de Noilly Prat en de kruiden toe, schenk er 2, 5 l water bij en breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes koken. 

  4. 4

    Mix de soep en giet ze door een zeef. 

  5. 5

    Rooster intussen de paprika's, pel ze en snij ze in stukjes. 

  6. 6

    Voeg de knorhaan, de langoustines en de in stukjes gesneden paprika toe en laat garen in de soep op een zacht vuur. 

  7. 7

    Snij de dobbelsteentjes van het oud brood en bak het in olijfolie. Kruid met peper en zout. 

  8. 8

    Werk de croutons af met een beetje aioli en gesnipperd venkelgroen, en serveer ze bij de soep. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij alle groenten, behalve de paprika, in stukjes. Snipper het venkelgroen. 

  2. 2

    Verhit de olijfolie, bak er de garnalen en garnaalkoppen in en blus met de cognac. Voeg er de tomatenpuree toe. Laat de kleingesneden groenten kort mee aanstoven in het mengsel. 

  3. 3

    Voeg ook de witte wijn, de Noilly Prat en de kruiden toe, schenk er 2, 5 l water bij en breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes koken. 

  4. 4

    Mix de soep en giet ze door een zeef. 

  5. 5

    Rooster intussen de paprika's, pel ze en snij ze in stukjes. 

  6. 6

    Voeg de knorhaan, de langoustines en de in stukjes gesneden paprika toe en laat garen in de soep op een zacht vuur. 

  7. 7

    Snij de dobbelsteentjes van het oud brood en bak het in olijfolie. Kruid met peper en zout. 

  8. 8

    Werk de croutons af met een beetje aioli en gesnipperd venkelgroen, en serveer ze bij de soep. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.