Filet mignon met artisjok en salie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Filet mignon met artisjok en salie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recept voor een verfijnd gerechtje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Pel de buitenste harde bladeren van de artisjokken. Pers het sap van de citroen. 

  2. 2

    Breng een kookpan met water en het citroensap aan de kook. Hou 1 el citroensap apart voor de marinade. Kook er de artisjokken gedurende 20 minuten in. Laat uitlekken. 

  3. 3

    Meng de honing met de mosterd en 1 el citroensap. Bestrijk er de stukken filet mignon mee.  

  4. 4

    Braad het vlees in een braadslee rondom aan in wat boter. Leg er de knoflookteentjes en de artisjokken bij. Sprenkel er nog 4 el olijfolie over, kruid alles met zout en peper uit de molen. Leg er nog wat salieblaadjes bij en zet in de oven gedurende 20 minuten. Lepel na 10 minuten het braadvocht regelmatig over het vlees. 

  5. 5

    Snij het vlees in dikke plakken en verdeel samen met de artisjokken en de knoflook over de borden. Werk af met enkele salieblaadjes. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Pel de buitenste harde bladeren van de artisjokken. Pers het sap van de citroen. 

  2. 2

    Breng een kookpan met water en het citroensap aan de kook. Hou 1 el citroensap apart voor de marinade. Kook er de artisjokken gedurende 20 minuten in. Laat uitlekken. 

  3. 3

    Meng de honing met de mosterd en 1 el citroensap. Bestrijk er de stukken filet mignon mee.  

  4. 4

    Braad het vlees in een braadslee rondom aan in wat boter. Leg er de knoflookteentjes en de artisjokken bij. Sprenkel er nog 4 el olijfolie over, kruid alles met zout en peper uit de molen. Leg er nog wat salieblaadjes bij en zet in de oven gedurende 20 minuten. Lepel na 10 minuten het braadvocht regelmatig over het vlees. 

  5. 5

    Snij het vlees in dikke plakken en verdeel samen met de artisjokken en de knoflook over de borden. Werk af met enkele salieblaadjes. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.