Recept

Gebraden eend uit de airfryer met sinaasappelsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een groot stuk vlees uit de airfryer? Ja, dat kan! Je hebt wel een XXL-model nodig met gesloten mandje.

bereiding
  1. 1

    Spoel en droog de spinazie. Halveer de sinaasappel en snij de helften in plakjes.

  2. 2

    Wrijf de eend in met boter en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Leg de eend met de borst naar boven in de airfryer, giet er de fond rond. Bak 45 à 55 minuten op 150°C. Overgiet de eend geregeld met het braadvocht.

  4. 4

    Check de kerntemperatuur van de eend, die moet 75°C bedragen. Is de temperatuur nog te laag, bak de eend dan nog wat verder. De gaartijd kan afhankelijk zijn van de kracht van jouw airfryer.

  5. 5

    Schik de spinazie op een serveerschaal en garneer met de plakjes sinaasappel en de granaatappelpitten. Leg er de gebraden eend op en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebraden eend uit de airfryer met sinaasappelsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!