Recept

Kroket van konijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een origineel en feestelijk gerechtje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de groenten grof.

    Splits de eieren.

    Verwarm frituurvet op 185°C.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Breng de bouillon aan de kook met de grof gesneden groenten. Doe er het vlees bij. Laat sudderen tot het gaar is.

  3. 3

    Roer een blonde roux met de boter en 100 g bloem. Leng aan met de koude melk en de gezeefde bouillon. Blijf roeren en laat 5 minuten zacht koken.

  4. 4

    Klop de dooiers los met de room. Klop dit, van het vuur af, met de garde door de saus. Voeg de kaas toe en roer glad. Doe er het vlees, in stukjes, bij. Kruid met citroensap, peper en zout.

  5. 5

    Bekleed een bakvorm van ± 30 x 20 x 3 cm met ingevet bakpapier. Schep er het mengsel in en strijk glad. Dek af met bakpapier. Zet 24 uur in de koelkast.

  6. 6

    Snij de koek in 12 rechthoeken. Klop de eiwitten los met wat olie, peper en zout. Haal de kroketten door bloem, eiwit en paneermeel, in die volgorde. Bak ze goudbruin in de frituurolie.
    Laat nog 5 minuten nagaren in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kroket van konijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!