Recept

Tongfilet met saus van nori en puree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk stukje vis

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snij ze in vieren.

  2. 2

    Kook de aardappelen in 25 minuten gaar. Giet af en maak aardappelpuree. Kruid met peper, zout en 1 el olijfolie. Hou warm. Hak de noten grof.

  3. 3

    Leg 4 vellen nori in een diepe schaal met 30 cl water tot ze het water volledig opgenomen hebben. Hou 2 vellen apart voor het maken van de boter. Haal de vellen nori voorzichtig uit het water met een pincet en laat ze drogen op een keukenhanddoek. Bewaar het water.

  4. 4

    Kruid de tongfilets met peper en zout. Leg op elke tongfilet een vel nori. Rol op en prik vast met een tandenstoker. Bestrijk een ovenschaal met 3 el olijfolie. Leg de tongrolletjes erin en voeg er 250 ml droge witte wijn aan toe. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de voorverwarmde  oven.

  5. 5

    Maak de saus. Snij hiervoor de overgebleven vellen nori fijn. Smelt de boter op een zacht vuurtje en voeg er 50 ml droge witte wijn en 50 ml water aan toe. Schep er de fijngesnipperde nori door. Laat enkele minuten pruttelen op een zacht vuurtje en roer met een lepel tot de saus gebonden is.

  6. 6

    Verdeel de aardappelpuree over voorverwarmde borden. Leg er een tongrolletje op. Werk af met de saus en de noten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tongfilet met saus van nori en puree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!