Zalmforel met groene asperges
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalmforel met groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Visje in 't groen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de citroen in schijfjes. Pluk de blaadjes van de peterselie. Spoel de asperges. 

  2. 2

    Spoel een zalmforel van 1,5 kg en dep droog met keukenpapier. Vul met de citroenschijfjes, peterselie, peper en zout. Strijk aluminiumfolie in met olijfolie en leg er de zalmforel op. 

  3. 3

    Leg, goed dichtgevouwen, 25 minuten in een oven van 200° C. Draai halverwege de gaartijd om.

  4. 4

    Haal 1/2 kg gespoelde groene asperges (zonder harde uiteinden) even door olijfolie en gril ze in de grillpan.

  5. 5

    Was 100 g rucola. Meng 6 eetlepels olijfolie met 3 eetlepels witte balsamico en 1 eetlepel
    honing. Lepel over de asperges, rucola en gefileerde zalmforel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de citroen in schijfjes. Pluk de blaadjes van de peterselie. Spoel de asperges. 

  2. 2

    Spoel een zalmforel van 1,5 kg en dep droog met keukenpapier. Vul met de citroenschijfjes, peterselie, peper en zout. Strijk aluminiumfolie in met olijfolie en leg er de zalmforel op. 

  3. 3

    Leg, goed dichtgevouwen, 25 minuten in een oven van 200° C. Draai halverwege de gaartijd om.

  4. 4

    Haal 1/2 kg gespoelde groene asperges (zonder harde uiteinden) even door olijfolie en gril ze in de grillpan.

  5. 5

    Was 100 g rucola. Meng 6 eetlepels olijfolie met 3 eetlepels witte balsamico en 1 eetlepel
    honing. Lepel over de asperges, rucola en gefileerde zalmforel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.