Grietrolletjes met asperges
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Grietrolletjes met asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk lenterecept

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het harde van de groene asperges af. Halveer ze in de lengte en snij ze dan doormidden.

    Snipper het sjalotje.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Kook de asperges beetgaar in gezouten water.

  3. 3

    Fruit het sjalotje in wat boter. Blus met de droge witte wijn en laat wat inkoken. Roer er 1 el mosterd en 2 dl room door. Laat inkoken tot sausdikte.

  4. 4

    Neem de grietfilets en leg op elk 4 stukjes asperge, rol op en zet vast met een prikker.

  5. 5

    Schik de rolletjes in een ovenschaal en schenk er 100 g gesmolten boter over. Zet 12 minuten (of wat langer, volgens de dikte van de visfilets) in een de oven.

  6. 6

    Serveer met gekookte aardappelen en de mosterdsaus. Garneer met verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het harde van de groene asperges af. Halveer ze in de lengte en snij ze dan doormidden.

    Snipper het sjalotje.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Kook de asperges beetgaar in gezouten water.

  3. 3

    Fruit het sjalotje in wat boter. Blus met de droge witte wijn en laat wat inkoken. Roer er 1 el mosterd en 2 dl room door. Laat inkoken tot sausdikte.

  4. 4

    Neem de grietfilets en leg op elk 4 stukjes asperge, rol op en zet vast met een prikker.

  5. 5

    Schik de rolletjes in een ovenschaal en schenk er 100 g gesmolten boter over. Zet 12 minuten (of wat langer, volgens de dikte van de visfilets) in een de oven.

  6. 6

    Serveer met gekookte aardappelen en de mosterdsaus. Garneer met verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.