Brandade met schelvis en gerookte forel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Brandade met schelvis en gerookte forel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere viscombinatie

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen gaar en breng in een andere pan gezouten water aan de kook. Pel de tomaten en verwijder de zaadjes, snij het vruchtvlees in partjes.

  2. 2

    Leg de vismoten in het kokende water en zet het vuur zachter zodra het weer aan de kook komt. Pocheer de vis gedurende 7 minuten of iets langer naargelang de dikte.

  3. 3

    Giet de aardappelen af en prak ze niet al te fijn. Meng er 3 el olijfolie en de in reepjes gesneden forel door. Meng er nog de room, het citroensap en de bieslook onder en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Smelt de boter in een pannetje. Schik, met behulp van een uitsteekring, wat van de brandade op een bord. Leg er de gepocheerde schelvis naast, werk af met de tomatenpartjes, de gesmolten boter en de gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen gaar en breng in een andere pan gezouten water aan de kook. Pel de tomaten en verwijder de zaadjes, snij het vruchtvlees in partjes.

  2. 2

    Leg de vismoten in het kokende water en zet het vuur zachter zodra het weer aan de kook komt. Pocheer de vis gedurende 7 minuten of iets langer naargelang de dikte.

  3. 3

    Giet de aardappelen af en prak ze niet al te fijn. Meng er 3 el olijfolie en de in reepjes gesneden forel door. Meng er nog de room, het citroensap en de bieslook onder en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Smelt de boter in een pannetje. Schik, met behulp van een uitsteekring, wat van de brandade op een bord. Leg er de gepocheerde schelvis naast, werk af met de tomatenpartjes, de gesmolten boter en de gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.