Aardappelgratin met rundgehakt en prei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aardappelgratin met rundgehakt en prei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Alles in één schotel

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de ui, halveer hem en snij  in fijne plakjes.

    Spoel de prei en snij hem in schuine stukken.

    Schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Stoof de ui eventjes in een koekenpan aan met de zonnebloemolie. Voeg het gehakt toe. Laat gedurende 15 minuten garen. Plet ondertussen het gehakt fijn met een vork. Stoof eventueel in een andere pan de prei even aan.

  3. 3

    Beboter een ovenschotel. Schik er een eerste laagje aardappelplakjes in. Breng op smaak met zout en zwarte peper uit de molen. Verdeel er een laag gehakt over en daarop een laag prei. Herhaal de 3 lagen en eindig met een extra laag aardappelplakjes. Breng nogmaals op smaak met zout en zwarte peper uit de molen.

  4. 4

    Bestrooi de bovenkant met de emmentaler en verdeel er wat nootjes boter over. Zet de ovenschotel in de oven gedurende 45 minuten. Serveer warm en verdeel aan tafel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de ui, halveer hem en snij  in fijne plakjes.

    Spoel de prei en snij hem in schuine stukken.

    Schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Stoof de ui eventjes in een koekenpan aan met de zonnebloemolie. Voeg het gehakt toe. Laat gedurende 15 minuten garen. Plet ondertussen het gehakt fijn met een vork. Stoof eventueel in een andere pan de prei even aan.

  3. 3

    Beboter een ovenschotel. Schik er een eerste laagje aardappelplakjes in. Breng op smaak met zout en zwarte peper uit de molen. Verdeel er een laag gehakt over en daarop een laag prei. Herhaal de 3 lagen en eindig met een extra laag aardappelplakjes. Breng nogmaals op smaak met zout en zwarte peper uit de molen.

  4. 4

    Bestrooi de bovenkant met de emmentaler en verdeel er wat nootjes boter over. Zet de ovenschotel in de oven gedurende 45 minuten. Serveer warm en verdeel aan tafel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.