Amandelvla met nootjes en karamel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Amandelvla met nootjes en karamel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met crunchy nootjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de noten grof. 

  2. 2

    Breng 2 dl melk en 2 dl room aan de kook. Meng er 60 g amandelpoeder door en laat 20 minuten trekken. Zeef het mengsel en breng het opnieuw aan de kook.

  3. 3

    Los er 2,5 eetlepels suiker in op en voeg enkele druppels amandelessence toe. Strooi er maïszetmeel over en blijf roeren tot je een gebonden vla krijgt. Laat afkoelen en doe in kommetjes of glazen.

  4. 4

    Zet in de koelkast tot vlak voor het serveren. Hak 100 g noten grof en verdeel ze over de glazen. Werk af met karamelsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de noten grof. 

  2. 2

    Breng 2 dl melk en 2 dl room aan de kook. Meng er 60 g amandelpoeder door en laat 20 minuten trekken. Zeef het mengsel en breng het opnieuw aan de kook.

  3. 3

    Los er 2,5 eetlepels suiker in op en voeg enkele druppels amandelessence toe. Strooi er maïszetmeel over en blijf roeren tot je een gebonden vla krijgt. Laat afkoelen en doe in kommetjes of glazen.

  4. 4

    Zet in de koelkast tot vlak voor het serveren. Hak 100 g noten grof en verdeel ze over de glazen. Werk af met karamelsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.