Stoofpeertjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stoofpeertjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk zoet dessert

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis. Besprenkel ze meteen met het citroensap. 

  2. 2

    Bak ze kort aan beide kanten in de boter, in een pan met dikke bodem. 

  3. 3

    Strooi er de suiker bij. Schep om en laat lichtjes karamelliseren. 

  4. 4

    Blus met een kopje water. Dek af en laat 30 tot 40  minuten stoven, of tot de peertjes lekker zacht zijn zonder uiteen te vallen. Serveer warm of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis. Besprenkel ze meteen met het citroensap. 

  2. 2

    Bak ze kort aan beide kanten in de boter, in een pan met dikke bodem. 

  3. 3

    Strooi er de suiker bij. Schep om en laat lichtjes karamelliseren. 

  4. 4

    Blus met een kopje water. Dek af en laat 30 tot 40  minuten stoven, of tot de peertjes lekker zacht zijn zonder uiteen te vallen. Serveer warm of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.