Kalfsgebraad met appel en komkommerfrietjes
bereiding
- 
                        1 Snij de komkommer in staafjes en de appelen in kwartjes. Verwarm de oven voor op 220° C. 
- 
                        2 Bestrijk het vlees met de helft van de boter en schik het in een braadslee. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220° C. 
- 
                        3 Verlaag de temperatuur tot 180° C en bak nog 20 minuten. Laat het vlees 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. 
- 
                        4 Blus de braadslee met de witte wijn. Laat wat inkoken. Werk, van het vuur, op met vlokjes ijskoude boter. Breng op smaak met peper en zout. 
- 
                        5 Bak de komkommer kort in wat boter. Breng op smaak met peper en zout. Bak de appelen in wat boter. Bestrooi met wat suiker en peper uit de molen. 
Voorbereiding
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                