Mosterdkip met pastinaak
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mosterdkip met pastinaak

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kip in een pittig jasje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snipper de uien.

    Schil de pastinaken en snij ze in grove stukken.

  2. 2

    Verhit 2 el olijfolie in een ruime braadpan. Bak er de kippenbouten goudbruin in. Haal ze uit de pan.

  3. 3

    Doe nog 2 el olijfolie in de pan en bak de ui glazig.

  4. 4

    Doe de pastinaak bij in pan en bak 3 minuten mee. Leg de bouten weer in de pan en doe er ook de tijm bij.

  5. 5

    Meng de honing en de mosterd door de gevolgeltefond. Giet bij in pan en breng aan de kook.

  6. 6

    Zet het deksel op de pan, draai het vuur lager en laat 30 à 45 minuten sudderen, tot de kip goed gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

  7. 7

    Snipper de peterselie en strooi over de kip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snipper de uien.

    Schil de pastinaken en snij ze in grove stukken.

  2. 2

    Verhit 2 el olijfolie in een ruime braadpan. Bak er de kippenbouten goudbruin in. Haal ze uit de pan.

  3. 3

    Doe nog 2 el olijfolie in de pan en bak de ui glazig.

  4. 4

    Doe de pastinaak bij in pan en bak 3 minuten mee. Leg de bouten weer in de pan en doe er ook de tijm bij.

  5. 5

    Meng de honing en de mosterd door de gevolgeltefond. Giet bij in pan en breng aan de kook.

  6. 6

    Zet het deksel op de pan, draai het vuur lager en laat 30 à 45 minuten sudderen, tot de kip goed gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

  7. 7

    Snipper de peterselie en strooi over de kip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.