Witte chocolademousse
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Witte chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een variant op de oerklassieker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de gelatineblaadjes 10 minuten weken in een kopje koud water.

  2. 2

    Breek de chocolade in stukjes. Laat ze smelten in de hete melk.

  3. 3

    Knijp de gelatineblaadjes uit. Doe ze bij de warme chocoladesaus. Roer tot de gelatine volledig opgelost is. Laat daarna 5 minuten afkoelen.

  4. 4

    Klop de room stijf met de vanillesuiker. 

  5. 5

    Spatel de slagroom luchtig door de chocolademassa.

  6. 6

    Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze opdrogen op keukenpapier.

  7. 7

    Schep de chocolademousse en de geroosterde amandelschilfers in laagjes in dessertkommetjes of glaasjes. Werk af met de poedersuiker.

  8. 8

    Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de gelatineblaadjes 10 minuten weken in een kopje koud water.

  2. 2

    Breek de chocolade in stukjes. Laat ze smelten in de hete melk.

  3. 3

    Knijp de gelatineblaadjes uit. Doe ze bij de warme chocoladesaus. Roer tot de gelatine volledig opgelost is. Laat daarna 5 minuten afkoelen.

  4. 4

    Klop de room stijf met de vanillesuiker. 

  5. 5

    Spatel de slagroom luchtig door de chocolademassa.

  6. 6

    Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze opdrogen op keukenpapier.

  7. 7

    Schep de chocolademousse en de geroosterde amandelschilfers in laagjes in dessertkommetjes of glaasjes. Werk af met de poedersuiker.

  8. 8

    Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.