Koninginnenpasteitjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Koninginnenpasteitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Al generaties lang een geweldig populair recept

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kipfilets in blokjes. Pel de sjalot en snipper 'm fijn. Hak de peterselie fijn. 

  2. 2

    Maak het gehakt aan met het ei. Kruid het met peper en zout. Maak er miniballetjes van.

  3. 3

    Breng ruim genoeg water aan de kook. Doe er de gehaktballetjes bij en laat zacht koken tot ze bovendrijven (dan zijn ze gaar). Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.

  4. 4

    Fruit de sjalotsnippers glazig in de boter. Schenk er de kippenbouillon bij. Breng aan de kook.

  5. 5

    Voeg er de kipblokjes en het kruidentuiltje aan toe.Laat 10 minuten zacht koken of tot de kipblokjes goed gaar zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de bouillon bij de gehaktballetjes in het vergiet.

  6. 6

    Verwarm de bladerdeegbakjes 5 minuten in de oven op 175°C. Neem het kruidentuiltje weg en breng de kippenbouillon weer aan de kook.

  7. 7

    Breek het ei in een half kopje koud water. Schenk het papje bij de bloem. Roer voortdurend. Laat zacht koken tot de saus een beetje bindt.

  8. 8

    Schenk er de room bij. Roer glad. Laat 2 minuten zacht doorkoken en blijf roeren. Kruid de saus met nootmuskaat, peper en zout.

  9. 9

    Doe er de kipblokjes en de gehakballetjes bij. Laat 1 minuut doorwarmen.

  10. 10

    Verdeel de vulling over de warme bladerdeegbakjes. Werk af met gehakte peterselie. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kipfilets in blokjes. Pel de sjalot en snipper 'm fijn. Hak de peterselie fijn. 

  2. 2

    Maak het gehakt aan met het ei. Kruid het met peper en zout. Maak er miniballetjes van.

  3. 3

    Breng ruim genoeg water aan de kook. Doe er de gehaktballetjes bij en laat zacht koken tot ze bovendrijven (dan zijn ze gaar). Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.

  4. 4

    Fruit de sjalotsnippers glazig in de boter. Schenk er de kippenbouillon bij. Breng aan de kook.

  5. 5

    Voeg er de kipblokjes en het kruidentuiltje aan toe.Laat 10 minuten zacht koken of tot de kipblokjes goed gaar zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de bouillon bij de gehaktballetjes in het vergiet.

  6. 6

    Verwarm de bladerdeegbakjes 5 minuten in de oven op 175°C. Neem het kruidentuiltje weg en breng de kippenbouillon weer aan de kook.

  7. 7

    Breek het ei in een half kopje koud water. Schenk het papje bij de bloem. Roer voortdurend. Laat zacht koken tot de saus een beetje bindt.

  8. 8

    Schenk er de room bij. Roer glad. Laat 2 minuten zacht doorkoken en blijf roeren. Kruid de saus met nootmuskaat, peper en zout.

  9. 9

    Doe er de kipblokjes en de gehakballetjes bij. Laat 1 minuut doorwarmen.

  10. 10

    Verdeel de vulling over de warme bladerdeegbakjes. Werk af met gehakte peterselie. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.