Rijstpap
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rijstpap

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Werkelijk een hemels gerechtje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de dessertrijst en laat uitlekken. 

    Snij het vanillestokje overlangs doormidden en schraap het merg eruit. 

  2. 2

    Doe het vanillemerg samen met het stokje bij de melk. Doe er ook de suiker bij, het kaneelstokje, de steranijs en de saffraan.

  3. 3

    Breng aan de kook en voeg er dan de rijst aan toe. Hou 30 tot 40 minuten zachtjes aan de kook. Roer ondertussen regelmatig met een houten lepel, tegen het aanbranden.

  4. 4

    Neem de rijstpap van het vuur als hij nog niet te stevig is (hij dikt nog verder in bij het afkoelen) en verwijder vanille, kaneel en steranijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de dessertrijst en laat uitlekken. 

    Snij het vanillestokje overlangs doormidden en schraap het merg eruit. 

  2. 2

    Doe het vanillemerg samen met het stokje bij de melk. Doe er ook de suiker bij, het kaneelstokje, de steranijs en de saffraan.

  3. 3

    Breng aan de kook en voeg er dan de rijst aan toe. Hou 30 tot 40 minuten zachtjes aan de kook. Roer ondertussen regelmatig met een houten lepel, tegen het aanbranden.

  4. 4

    Neem de rijstpap van het vuur als hij nog niet te stevig is (hij dikt nog verder in bij het afkoelen) en verwijder vanille, kaneel en steranijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.