Oostendse tongrolletjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Oostendse tongrolletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Halveer de citroen. Pers het sap uit de ene helft en snij de andere helft in 4 stukken. Fruit de champignons aan in wat boter met een lepeltje van het citroensap. Kruid met peper en zout en zet even aan de kant.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Fruit aan in boter. Bestrooi met de bloem. Blus met de visfond en witte wijn en roer goed om. Laat 5 minuten garen tegen de kook aan. Voeg de room toe en laat op een zacht vuur tot sausdikte indikken. Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Kruid de tongfilets aan de grijze binnenkant en rol ze op. Stoom gaar in 8 à 10 min.

  4. 4

    Leg op elk bord 3 filets. Werk af met saus, garnalen, citroen en wat peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Halveer de citroen. Pers het sap uit de ene helft en snij de andere helft in 4 stukken. Fruit de champignons aan in wat boter met een lepeltje van het citroensap. Kruid met peper en zout en zet even aan de kant.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Fruit aan in boter. Bestrooi met de bloem. Blus met de visfond en witte wijn en roer goed om. Laat 5 minuten garen tegen de kook aan. Voeg de room toe en laat op een zacht vuur tot sausdikte indikken. Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Kruid de tongfilets aan de grijze binnenkant en rol ze op. Stoom gaar in 8 à 10 min.

  4. 4

    Leg op elk bord 3 filets. Werk af met saus, garnalen, citroen en wat peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.