Tongrolletjes met taboulé van bloemkool
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tongrolletjes met taboulé van bloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Per portie slechts 412 kcal!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de harde stelen van de bloemkool. Mix de roosjes nét niet fijn in een blender.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook en bak op een zacht vuur in 1 el olijfolie. Doe er de bloemkool bij en bak in zo'n 3 minuten beetgaar. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.

  3. 3

    Snij de komkommer en kerstomaatjes in fijne blokjes, snipper enkele blaadjes munt en een handvol peterselie fijn. Meng de bloemkool met de komkommer, de kerstomaatjes, het citroensap, de munt, de peterselie en 1/2 kl za'atar. Kruid eventueel bij. Zet in de koelkast tot serveren.

  4. 4

    Doe een handvol peterselie, 1/2 kl geraspte citroenschil, de pijnboompitten, kappertjes en 2 el olijfolie in een blender. Beleg hiermee elke visfilet en rol op. Zet vast met tandenstokertjes.

  5. 5

    Schenk de passata in een ovenschaal en leg hier de visrolletjes op, kruid met peper en zout en zet 10 à 15 minuten in de oven, of tot de vis net gaar is. Serveer samen met de bloemkooltaboulé.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de harde stelen van de bloemkool. Mix de roosjes nét niet fijn in een blender.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook en bak op een zacht vuur in 1 el olijfolie. Doe er de bloemkool bij en bak in zo'n 3 minuten beetgaar. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.

  3. 3

    Snij de komkommer en kerstomaatjes in fijne blokjes, snipper enkele blaadjes munt en een handvol peterselie fijn. Meng de bloemkool met de komkommer, de kerstomaatjes, het citroensap, de munt, de peterselie en 1/2 kl za'atar. Kruid eventueel bij. Zet in de koelkast tot serveren.

  4. 4

    Doe een handvol peterselie, 1/2 kl geraspte citroenschil, de pijnboompitten, kappertjes en 2 el olijfolie in een blender. Beleg hiermee elke visfilet en rol op. Zet vast met tandenstokertjes.

  5. 5

    Schenk de passata in een ovenschaal en leg hier de visrolletjes op, kruid met peper en zout en zet 10 à 15 minuten in de oven, of tot de vis net gaar is. Serveer samen met de bloemkooltaboulé.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.