Aardbeientiramisu (2)
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aardbeientiramisu (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Roer de aardbeienconfituur los samen met de likeur en het sinaasappelsap. Klop de slagroom, met de suiker en het vanille-extract tot zachte pieken. Spatel voorzichtig door de mascarpone.

  2. 2

    Spoel de aardbeien en snij in partjes. Wentel de koekjes kort door het likeurmengsel. Plaats van de koekjes tegen de rand van de kom, met de suikerkant naar buiten.

  3. 3

    Leg van de koekjes op de bodem van de kom. Lepel er een laag van de mascarponecrème over en beleg royaal met de helft van de aardbeien.

  4. 4

    Leg daar de rest van de koekjes op, gevolgd door opnieuw een laag van de mascarponecrème. Eindig met de aardbeien.

  5. 5

    Dek af met plasticfolie en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Werk af met een takje verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Roer de aardbeienconfituur los samen met de likeur en het sinaasappelsap. Klop de slagroom, met de suiker en het vanille-extract tot zachte pieken. Spatel voorzichtig door de mascarpone.

  2. 2

    Spoel de aardbeien en snij in partjes. Wentel de koekjes kort door het likeurmengsel. Plaats van de koekjes tegen de rand van de kom, met de suikerkant naar buiten.

  3. 3

    Leg van de koekjes op de bodem van de kom. Lepel er een laag van de mascarponecrème over en beleg royaal met de helft van de aardbeien.

  4. 4

    Leg daar de rest van de koekjes op, gevolgd door opnieuw een laag van de mascarponecrème. Eindig met de aardbeien.

  5. 5

    Dek af met plasticfolie en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Werk af met een takje verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.