Bessenijsjes met chocolade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bessenijsjes met chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Breng de melk aan de kook. Klop de eidooiers met de vanillesuiker wit-romig. Giet er al roerend de hete melk bij en roer op een zacht vuur (of boven een warmwaterbad) tot het mengsel indikt (maar laat niet meer koken).

  2. 2

    Neem de pan van het vuur. Hak de chocolade in stukjes. Meng ze door het eimengsel en laat al roerend smelten. Zet enkele uren (of een nacht) in de koelkast.

  3. 3

    Maak de bessen schoon, spoel ze en dep droog. Snij de aardbeien in stukken. Roer de eiercrème om en spatel de bessen erdoor.

  4. 4

    Vul ijsblokvormpjes met het mengsel. Steek er houten stokjes in en zet ze minstens 4 uur in de diepvries. Serveer met extra bessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Breng de melk aan de kook. Klop de eidooiers met de vanillesuiker wit-romig. Giet er al roerend de hete melk bij en roer op een zacht vuur (of boven een warmwaterbad) tot het mengsel indikt (maar laat niet meer koken).

  2. 2

    Neem de pan van het vuur. Hak de chocolade in stukjes. Meng ze door het eimengsel en laat al roerend smelten. Zet enkele uren (of een nacht) in de koelkast.

  3. 3

    Maak de bessen schoon, spoel ze en dep droog. Snij de aardbeien in stukken. Roer de eiercrème om en spatel de bessen erdoor.

  4. 4

    Vul ijsblokvormpjes met het mengsel. Steek er houten stokjes in en zet ze minstens 4 uur in de diepvries. Serveer met extra bessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.