Recept

Ravioli met pesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak het pastadeeg. Kneed de eieren met de bloem tot een soepel deeg en laat 30 min. rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kerstomaatjes en verwijder de steeltjes. Kneus de knoflook. Doe de tomaatjes met de knoflook in een ovenschaal en meng met 1 kl olijfolie, peper en zout. Zet 20 min. in de oven. Schep om en zet nog eens 20 min. in de oven. Voeg eventueel 1 el water toe als de tomaatjes te droog worden.

  3. 3

    Rol met de pastamachine het deeg dun uit. Steek met een raviolisteker 16 grote rondjes uit de pastavellen. Leg 8 rondjes op het werkblad. Leg er telkens een dubbelgevouwen blaadje basilicum op, met daarop een geroosterd kerstomaatje en bolletje mozzarella. Maak de randen van het deeg nat, leg er een tweede deegrondje overheen en duw de lucht rond de vulling eruit. Duw de randen goed aan met een vork.

  4. 4

    Kook de ravioli in lichtgezouten water tot ze komen bovendrijven. Haal ze met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken op keukenpapier of een handdoek.

  5. 5

    Roer de pesto los met een scheutje olijfolie. Hak de 8 resterende tomaatjes fijn, roer ze door de pesto en breng op smaak met wat geraspte citroenschil en fijngehakt basilicum.

  6. 6

    Leg op elk bordje 4 ravioli en lepel er wat saus over. Werk af met pecorino en kleine blaadjes basilicum en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!